Musicus Jos Hettinga

by Hettinga |november 5, 2018 | Uncategorized

Op zondag 4 november 2012 heeft de burgemeester van Utrecht, mr. A. Wolfsen, een koninklijke onderscheiding uitgereikt aan J.H.W.M. Hettinga (64). Hij is voor zijn bijzondere verdiensten op gebied van de geestelijke verzorging en de muziek benoemd tot Ridder in de Orde van Oranje-Nassau.

Hettinga werkt sinds 1986 als geestelijk verzorger in zorgcentrum Rosendael in Utrecht. Hier begeleidt hij mensen die lijden aan afasie of dementie en daardoor niet of nauwelijks meer kunnen communiceren. Hettinga zocht naar nieuwe manieren om communicatie mogelijk te maken, heeft bestaande methoden verder ontwikkeld en boekte hierin grote vooruitgang. Ook geeft hij lezingen en publiceert hij over dit onderwerp.

Kerkmuziek
Hettinga zette zich sinds 1965 ook in voor de kerkmuziek. Hij dirigeerde verschillende koren en is sinds 1999 dirigent van de Paulus Cantorij Utrecht. Hij had een voortrekkersrol als het gaat om vernieuwingen in de kerkmuziek. Mede door zijn werkzaamheden is er een nieuw repertoire onstaan dat door vele kerkkoren in Nederland wordt gebruikt.

Afscheid
De onderscheiding werd uitgereikt ter gelegenheid van het afscheid van Hettinga als dirigent van de Pauluscantorij in de Pauluskerk, Willem de Zwijgerplantsoen 19 in Utrecht.
(Stadsblad Utrecht)

Te Balk is op 30 oktober 2012 overleden An Feenstra-Hettenga.

Antje (An) Hettenga is de dochter van Geert Kornelis Hettenga en Jantje Gaukes Bootsma en werd geboren op 10 december 1920 te Idskenhuizen (Don). An was sinds 1972 weduwe van Douwe Feenstra en is 91 jaar geworden.

Share this post:

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.